Localizare

Poiana Brașov, o stațiune îndrăgită

Un apartament la Poiana Ski Residence înseamnă un loc de vacanță asigurat pentru toată viața, în cea mai îndrăgită stațiune turistică din România: Poiana Brașov.

Apreciată nu numai de turiștii români, ci și de cei din Italia, Franța, Germania, Elveția, Marea Britanie sau chiar din țări de pe alte continente, Poiana Brașov este la ora actuală cea mai complexă stațiune românească de schi, asemănătoare în multe privințe cu stațiuni montane celebre, precum Chamonix, Zakopane sau Cortina D’Ampezzo. După modernizările din 2010, domeniul schiabil a fost extins de la 50 de hectare la 80 hectare, lungimea totală a pârtiilor crescând de la 13,8 km la 23,9 km.

Lacul Poiana care poate fi explorat vara cu barca sau cu hidrobicicleta, piscinele din stațiune, terenurile sportive, Centrul de Echitație, restaurantele renumite precum Șura Dacilor, Coliba Haiducilor sau Vânătorul, localurile de noapte Capra Neagră sau Favorit completează baza turistică bogată existentă în Poiana Brașov.

Poiana Brașov

Și iarna, dar și vara

Fermecătoare iarna, cu numeroasele sale pârtii de schi având diferite grade de dificultate, deservite de mijloace moderne de transport pe cablu, cu Patinoarul și pârtiile pentru sanie, Poiana Brașov este o oază de relaxare și pe timpul verii, cu umbroasele ei păduri de conifere, cu vastele ei pante înverzite, numai bune de colindat la pas sau cu bicicleta.

Aerul puternic ozonat, fără praf și particule ce pot provoca alergii, presiunea atmosferică relativ scăzută și ionizarea intensă sunt factorii naturali care recomandă stațiunea pentru tratamentul bolilor endocrine sau ale aparatului respirator, pentru ameliorarea nevrozei astenice, a anemiilor secundare ori a stărilor de epuizare și surmenaj fizic sau intelectual.

În inima țării, în inima munților

Poiana Brașov se află chiar în centrul României, lângă orașul Brașov, la o altitudine de 1.030 m deasupra nivelului mării, la poalele versantului nordic al Masivului Postăvaru (1.799 m), fiind înconjurată de Munții Bucegi (2.505 m), Piatra Craiului (2.238 m) și Piatra Mare (1.848 m).

De oriunde ai veni, în Poiana Brașov ajungi ușor cu mașina, prin Brașov sau prin Râșnov, pe șosele de munte, ambele șerpuind câte 12 km.

Clima potrivită pentru vacanțe

Clima în Poiana Brașov este temperat-continentală, cu zăpadă care ține aproape 4 luni pe an, din decembrie până în martie, stratul măsurând în medie 50-60 cm grosime în Poiană și aproximativ 100 cm sus, pe munte, astfel că sporturile de iarnă pot fi practicate aici pe termen lung.

Vara la Poiana Brașov e plăcută și răcoroasă, te poți refugia aici din calea caniculelor din câmpie, iar toamna e blîndă, te poți bucura din plin de drumeții pe munții din jur, începând cu Masivul Postăvaru și continuând cu Bucegii, Piatra Craiului sau Piatra Mare.

Poiana Ski Residence, localizare ideală